Goede morgen traders,

Dat de markten er over het algemeen sterk bij liggen is een bekend gegeven. Dat er echter ook verschil is tussen de diverse markten is ook bekend. We zagen lange tijd dat de Duitse Dax negatief divergeert ten opzichte van de Dow. De Dax lijkt echter een weekcyclusbodem gezet te hebben, dus wellicht zien we hier in de komende weken en maanden een verandering?

Dax future dagchart

In de dagchart van de Dax future zien we hetzelfde scenario ingetekend zoals vorige week besproken alsmede in de vlog van gisteren:

Inmiddels heeft de Dax conform verwachting de weerstand rond 12300 bereikt. Gezien het feit dat deze weerstand reeds meerdere keren door de markt is getest mogen we hier aannemen dat een reactie zal volgen. Hoe die reactie eruit ziet bepaalt mijn inziens het koersverloop voor de weken daarna.

Er zijn twee scenario’s. Het eerste is dat de koers rond de 12300 een harde top zet en fors terugvalt tot rond of onder de lows. Eerste aanwijzingen zien we dus als de Dax vandaag of morgen een grote rode candle vormt. Het tweede scenario gaat uit van een milde reactie. Met andere woorden, feitelijk dus een correctie op de eerste opwaartse impuls. Deze correctie is dan mild en we zien geen al te overtuigend bearish koersbars. Dit laatste scenario past in het beeld van een nieuwe weekcyclus. Immers, het begin van de cyclus is in potentie het meest bullish en daarin past dan een opwaartse trend op dagbasis.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund future (let op: december contract) zien we een interessante situatie. De koers is hard gestegen en conform verwachting werd ook het eerste referentieniveau gehaald, namelijk de top van juni van dit jaar. Teevens lijkt de koers op 1 september jl. een dagcyclusbodem gezet te hebben. We zien in de Double Stochastic een duidelijke knik opwaarts en de koers zette kort erna een nieuwe high. Echter, deze solide groene bar krijgt geen vervolg. Met andere woorden, er dreigt een ‘failed break’ van het topniveau. Dat is op zich dus niet verwonderlijk als je bedenkt waar de koers vandaan komt en binnen welke korte periode deze stijging werd gerealiseerd.

Zoals in de vlog besproken: onder twee derde van de groene bar ga ik ervan uit dat de koers een top heeft gezet en kan corrigeren tot de lange MA banden. Bedenk dat er tussen het topniveau van juni van dit jaar en de toppen van oktober en juni vorig jaar (die liggen rond 100 basispunten hoger) veel potentiële weerstand ligt, dus voorzichtig met longtrades op dit niveau.

3-daagse intensieve trading cursus gepland voor 10, 11 en 12 november 2017

Traders, als jullie serieus een grote stap in de goede richting willen zetten, meld je dan nu aan voor de 3-daagse trading cursus die ik gepland heb voor 10, 11 en 12 november 2017. Tijdens deze drie intensieve dagen leg ik jullie mijn trading methodiek uit. Geen black box, maar objectieve regels en een duidelijke structuur waarop dit concept gebaseerd is. Ik heb in de afgelopen jaren ruim 135 traders getraind en mag gerust stellen dat dit voor velen de ommekeer is geweest naar een consistentere wijze van traden. De ‘heilige graal’ bestaat: die ligt in de trader zelf. De methode leer je van mij.

Alle informatie over deze cursus vinden jullie middels deze link: https://www.cyclustrader.nl/2017/09/cyclustrading-seminars/

Ik heb op YouTube ook een informatievlog gemaakt, dit is de link:

Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar: m.ahrens@live.nl

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12040, tweede steun 11870, eerste weerstand 12300, tweede weerstand 12400;

Bund future (sept future): eerste steun 161.50, tweede steun 160.60, eerste weerstand 162.80, tweede weerstand 163.15;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).