Trading Cursus: word succesvol met daytrading of swingtrading

Bent u daytrader of swingtrader en wilt u uw resultaten verbeteren? Of, wilt u beginnen met traden? Misschien volgt u mijn trading updates en wilt u deze methode zelf leren? Leer consistent winstgevend traden met de Cyclustrading methode en overweeg de 3-daagse trading cursus.

play trading cursus uitleg

Driedaagse trading cursus door Michael Ahrens

Voor serieuze traders en zij die het willen worden, geef ik een driedaagse intensieve trading cursus, waarin ik exact uitleg hoe ik handel. Geen ‘black box’ of ‘holy grail’, maar een gedegen uiteenzetting van de trading methode die ik gebruik en alle andere zaken die bij het traden aan bod komen.

Waarom trading?

Toen ik in 2011 begon met het geven van de driedaagse trading cursus, dacht ik in eerste instantie dat mijn ‘doelgroep’ zou bestaan uit gepensioneerden, die in hun vrije tijd graag op de beurs willen traden. Niets bleek minder waar. De gemiddelde deelnemer is tussen 35 en 55 jaar oud.

Vanwaar de interesse in trading?

Welnu, velen hebben gezien dat daytrading of swingtrading een prima aanvulling kan zijn op een (deeltijd)baan, dan wel een voltijdse bezigheid is die volop financiële potentie biedt. Uiteraard geldt dit alleen als men het serieus oppakt. Trading is geen gokken. Het is een serieus vak, dat net als ieder ander vak geleerd moet worden en waarbij oefening en toepassing ervan zorgt voor succes.

Het voordeel van trading is niet alleen de financiële potentie ervan, maar ook dat dit geen standaard ‘9 tot 5′-baan is. Ik ken swingtraders (deze nemen een positie voor enkele dagen of langer in) die ’s avonds hun trades voorbereiden en monitoren. Ook heb ik daytraders in mijn groep die overdag of ’s avonds enkele uren traden en de rest van de dag naar eigen inzicht invullen.

Vrijheid is dus een groot voordeel van trading, maar die vrijheid moet wel verdiend worden!

Succesvolle trading methode

In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke trading methode die voor een groot deel objectief is. Dus geen ‘mitsen en maren’, geen ‘black box’, maar heldere regels voor het in- en uitstappen in de markt.

Deze methode heb ik door jarenlange ervaring steeds verder verfijnd, met als resultaat een stabiele en structurele trading aanpak. De laatste jaren hoefde ik er niets meer aan te veranderen omdat de methode in alle marktomstandigheden betrouwbaar werkt.

Verder laat ik u kennis maken met andere belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle trading aanpak.

Of u na deze trading cursus slaagt als trader hangt uiteraard van u af. Sommige aanbieders van cursussen beloven gouden bergen, maar ik wil u vooral op een eerlijke en transparante wijze mijn trading methode leren.

Ook met de beste methode kan verlies worden gemaakt als de regels niet correct worden nageleefd en de trader niet serieus met zijn vak bezig is.

Of u slaagt als trader hangt dus in grote mate af van uzelf en of u de nodige tijd en moeite wilt investeren. In de driedaagse trading cursus reik ik u alle instrumenten aan die u nodig heeft.

“U bepaalt uw succes als trader…”

– Michael Ahrens

Geschikt voor daytrading en swingtrading

De trading cursus is zowel geschikt voor swingtrading (daarbij wordt de positie enkele dagen tot mogelijk enkele weken aangehouden) als ook voor daytrading.

Veel voorbeelden die ik gebruik komen van daytrading charts omdat ik zelf vooral daytrader ben, maar daarnaast laat ik ook tal van voorbeelden zien voor swing traders. Waar het om gaat is echter dat dit een universeel toepasbare trading methode is, die los staat van de ‘time frame’ waarop wordt gehandeld.

Price Action een belangrijk onderdeel van de trading cursus

Een belangrijk onderdeel van de cursus is Price Action. Price Action analyse is niets anders dan het lezen en interpreteren van de ‘naakte’ chart, dus zonder indicatoren.

Veel traders zijn niet in staat om een chart te lezen. Ik heb het hier niet over allerlei koerspatronen (zoals hoofd-en-schouder of driehoeken etc.), maar over het kunnen ontdekken wie op dit moment controle heeft over de markt: de kopers of de verkopers. Ik leer u een aantal unieke technieken hoe u de chart kunt lezen. Deze technieken staan niet in de standaard boeken over trading.

Uiteraard gaan we verderop in de trading cursus ook met indicatoren werken, zoals de cyclusindicator, maar ik vind het belangrijk dat we een goede basis leggen. Een basis, waar u de rest van uw trading carrière profijt van kunt hebben.

Nuttige checklist voor het vinden van (swing)trades

Wij sluiten de cursus af met het samenstellen van een uitermate nuttige checklist die het ons mogelijk maakt om zonder emoties trades te vinden. Traden wordt zo gecomprimeerd tot het afwerken van een reeks procedures.

Traden is niet langer het maken van keuzes, want dat betekent dat de trader niet exact weet wat hij of zij moet doen. Traden is weten wat te doen, hoe te handelen, op elke chartsituatie.

Op die manier halen we de emotie uit de trade en worden we een reproduceerbare trader. In één zin is dit de daadwerkelijke sleutel tot succes.

‘Follow up’ na de cursus

Het is altijd mogelijk mij per e-mail vragen te stellen en daarnaast kunt u deelnemen aan de trader chat. Dit is een Telegram groep, die exclusief is bestemd voor traders die deze cursus hebben bezocht. In deze chatroom helpen wij elkaar een betere trader te worden door trades te posten en commentaren te geven. Uiteraard hoeft men niet actief mee te doen, passief meelezen is ook prima.

Prijs: De prijs van de intensieve trading cursus bedraagt €1.690,- excl. BTW. Bij de prijs inbegrepen is de driedaagse cursus, een uitgebreid cursusboek plus extra documenten en bestanden. U volgt de cursus live online. Om het u makkelijker te maken ontvangt u na de cursus de recording van de drie dagsessies. Dat is bijna 20 uur aan materiaal. Daar komt een handige index bij met de besproken onderwerpen en rond welk tijdstip die aan bod komen. Zo kunt u snel bepaalde zaken nog eens terug kijken.

Inhoud cursus: het is een zeer intensieve cursus die ik in een kleine groep geef, zodat de interactie met de cursisten volop aanwezig is. Ik leg exact uit hoe ik handel.

Voor aanvang van de cursus stuur ik het cursusboek op uit dat circa 240 pagina’s bevat. De inhoud van zowel de trading cursus als het boek is als volgt:

Inhoudsopgave van de trading cursus:

 1. Inleiding
 2. Randvoorwaarden van trading
  1. Keuze van hardware, software en data
  2. Plaats van handelen
  3. Beschikbare tijd en tradingstijl
 3. Welke markten handelen
  1. Handelsstijl
  2. Liquiditeit
  3. Volatiliteit
  4. Handelsuren
  5. Correlatie tot andere markten
 4. Inleiding tot de techniek van de markttechniek
  1. Verplaatsen in andere traders
  2. Trend en correctie
  3. Het ontstaan van een trend
  4. Handel en handelsstijlen
  5. Stops en stoptechniek
  6. Waarderingen toekennen aan chartsituaties
  7. Overzicht waarderingen uitgaande van een bepaald koersbeeld
 5. Price Action
  1. Het pin bar price action patroon
  2. Inside bar breaks
  3. Inside bar false breakouts
  4. Combinatie van price action patronen
 6. Price Action – verdieping
  1. Locatie en price action
  2. Price action ‘events’
  3. De vier market laws van price action
  4. Over muren, correcties en ineenstortingen
  5. Falende toppen en bodems
 7. Handelen op steun en weerstand
  1. Psychologie van steun en weerstand
  2. Steun en weerstand
  3. Waar kan steun en weerstand in de chart ontstaan?
  4. Waar op te letten bij steun en weerstand?
  5. Stappenplan voor het handelen op steun en weerstand
  6. Wat gebeurt er na een test van steun of weerstand?
  7. Actief trade management
  8. Voorbeelden van trades
 8. Inleiding tot de cyclustheorie
  1. Ontdekken van cyclusbodems
  2. Right en left translation
  3. Double Stochastic indicator
  4. De RSI als top- en bodemindicator
 9. Handel met MA banden
  1. Constructie van de korte en lange MA band
  2. MA banden als indicator voor trend, steun en weerstand
  3. Long- en shortsignalen
 10. Handelssignalen met de Quick indicator
 11. Het belang van multiple timeframes
  1. Cycli van hogere en lagere orde
  2. De interactie van MA banden in diverse timeframes
 12. 1-2-3 omkeerformaties
 13. De RSI als ultieme trendindicator
 14. Setups voor trading
  1. Toelichting op het schema
  2. LA en SA trades en voorbeelden
  3. LB en SB trades en voorbeelden
  4. LC en SC trades en voorbeelden
  5. LD en SD trades en voorbeelden
  6. LE en SE trades en voorbeelden
 15. Valse uitbraken handelen
  1. Cyclustoppen handelen met failed breakouts
  2. Cyclusbodems handelen met failed breakouts
 16. Enkele algemene opmerkingen inzake money management
  1. Probability of ruin
  2. Stop loss
  3. Zenuwenfactor
 17. Trading en de psychologie van de trader
  1. Over schildpadden en traders
  2. De reden dat 95% faalt
  3. Het werk van Marc Douglas
  4. Ego en angst
  5. Goede en slechte ervaringen
  6. Trading drills
  7. Trading journals maken
  8. Fouten met positiegrootte
  9. Kwaliteit en trading

Enkele reacties van cursisten

Hieronder staan diverse reacties van traders die mijn trading cursus bezochten (met mijn hartelijke dank hiervoor):

“Een heldere en duidelijke cursus, goed gedocumenteerd en bijzonder bruikbaar, zeker als je al de nodige ‘screentime’ ervaring hebt!”

“De cursus, betreffende daytrading, vond ik het geld waard, omdat de wijze van uitleg met leerzame metaforen prettig was. Het studieboek is als naslagwerk 100% geslaagd. Vervolgens kwam een goede uitwerking na de trading cursus met praktijk voorbeelden. Het dagelijkse cyclustrader verslag is nu beter te begrijpen. Last but not least de consistentie en discipline, die Michael in zijn handelen uitstraalt is mij zeer waardevol.”

“Beste Michael, voordat ik jouw cursus volgde, deed ik om eerlijk te zijn maar wat, en dacht dat ik het wel aardig wist. Nu, na het volgen van jouw zeer uitgebreide trading cursus van drie dagen, weet ik waar ik op moet letten, of de trend stijgend of dalend is. Vooral de cyclusmethode is een pracht instrument. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de tips die ik nu nog steeds dagelijks ontvang.”

“Naast een uitstekende uitleg van zijn methode (waarmee Michael consistent winst maakt; daarvan mochten alle cursisten getuige zijn gedurende twee weken na de cursus) geeft Michael veel waardevolle tips over: – charting software en handelsplatformen (waardoor mijn transactiekosten nu ongeveer 30% lager zijn dan voor de trading cursus); – goede boeken en andere informatiebronnen (waardoor je sneller een goede keuze kunt maken tussen duizenden boeken die allemaal ongeveer hetzelfde vertellen); – andere traders en methodes (waaruit je kunt afleiden dat Michael bijna niets zelf heeft verzonnen maar eigenlijk vooral andermans ideeën uitmuntend toepast in de praktijk; Michael zou zelf zeggen: “het gaat er niet om dat je gelijk krijgt, maar dat je geld verdient”).”

“Michael geeft een realistisch beeld op traden: risicobeheersing is belangrijker dan gelijk krijgen over de richting van de markt.”

“De cursus is de omkeer in mijn trade carrière geweest. De structurele aanpak, de rust bij het timen en een strakke SL maken de kans op goede trades groot!”

“Geweldige trading cursus, zou het zo opnieuw doen!”

“Na vele cursussen over traden, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de trading cursus van Michael. Ik kan er kort over zijn, van alle cursussen die ik heb gehad over traden, was dit far away de beste. Alle belangrijke tools worden besproken en op een duidelijke manier uitgelegd. Na de cursus ben je echt in staat zelf te traden. groeten Maikel.”

“De trading cursus vond ik erg goed. Goede structuur, scherpe regels en heel erg goed risicomanagement. Eerlijke docent, die erbij vertelt dat je zelf nog veel moet studeren en herhalen. Belooft geen gouden bergen. Ook de vervolgopleidingen en uitbreidingen kan ik zeer aanbevelen.”

“Michaels totaalaanpak was voor mij echt een eyeopener op verschillende terreinen. Hij heeft het niet alleen over het (waar en wanneer) innemen van posities via zijn methode, maar ook over het sluiten ervan, moneymanagment, enz. Bovendien geeft hij ook aan waarom vele andere methoden vaak niet werken. Zo verlies je verder geen tijd met deze te bestuderen en uit te proberen. Zijn jarenlange praktijkervaring als trader en zijn wil om zijn methode te blijven ontwikkelen is echt wel bijzonder. Heel belangrijk is ook de nazorg die hij geeft. Deze omvat nog andere (praktijk)-cursussen en een netwerk aan ex-cursisten. Onmisbaar!”

Deelnemen aan de trading cursus?

De eerstvolgende trading cursus staat gepland voor:  12, 13 en 14 november 2021 (vrijdag, zaterdag en zondag)

 • 3 dagen: vrijdag, zaterdag en zondag
 • Locatie: ONLINE
 • Prijs: €1.690,- excl. BTW
 • Intensieve cursus
 • Een complete methode waarmee je een goede trader kunt worden
 • Ondersteund met een cursusboek (250 A4) en diverse digitale bestanden en de recording van de cursus (bijna 20 uur aan materiaal)
 • LET OP: zie aankondiging, inclusief toegang tot de nieuwe ONLINE CURSUS als die klaar is (vermoedelijk einde 2021/begin 2022)!

Interesse? Stuur gewoon even een mail!

Als je interesse hebt in de cursus, dan kun je mij gewoon even een korte mail sturen om dat aan te geven. Eventueel met telefoonnummer als je wilt dat ik je bel. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend! Stuur de mail naar: m.ahrens@live.nl

Trading methode

Trading op basis van cycli, price action en trendanalyse in combinatie met indicatoren voor filtering.

LEES MEER

Over Michael Ahrens

Michael is trader van beroep, heeft ruim 20 jaar ervaring op de beurs en heeft de Cyclustrading methode ontwikkeld.

LEES MEER

Vragen?

Heb je een vraag over de trading methode of de trading cursus? Stuur gerust een e-mail naar m.ahrens@live.nl.

NAAR CONTACT