Trading Cursus: word succesvol met daytrading of swingtrading

Bent u daytrader of swingtrader en wilt u uw resultaten verbeteren? Of, wilt u beginnen met traden? Misschien volgt u mijn trading updates en wilt u deze methode zelf leren? Leer consistent winstgevend traden met mijn trading methode en overweeg de intensieve online trading cursus met bijna 50 uren aan video lessen.

play trading cursus uitleg

Intensieve online trading cursus door Michael Ahrens

Voor serieuze traders en zij die het willen worden, heb ik een intensieve trading cursus ontwikkeld, waarin ik exact uitleg hoe ik handel. Geen ‘black box’ of ‘holy grail’, maar een gedegen uiteenzetting van de trading methode die ik gebruik en alle andere zaken die bij het traden aan bod komen. Bijna 50 uren aan video lessen, meer dan 270 pagina’s ondersteunende tekst en 140 meerkeuzevragen om je kennis te toetsen.

Ga naar de trading cursus en ontvang de inleidende module gratis!

Waarom trading?

Toen ik in 2011 begon met het geven van de driedaagse trading cursus, dacht ik in eerste instantie dat mijn ‘doelgroep’ zou bestaan uit gepensioneerden, die in hun vrije tijd graag op de beurs willen traden. Niets bleek minder waar. De gemiddelde deelnemer is tussen 35 en 55 jaar oud.

Vanwaar de interesse in trading?

Welnu, velen hebben gezien dat daytrading of swingtrading een prima aanvulling kan zijn op een (deeltijd)baan, dan wel een voltijdse bezigheid is die volop financiële potentie biedt. Uiteraard geldt dit alleen als men het serieus oppakt. Trading is geen gokken. Het is een serieus vak, dat net als ieder ander vak geleerd moet worden en waarbij oefening en toepassing ervan zorgt voor succes.

Het voordeel van trading is niet alleen de financiële potentie ervan, maar ook dat dit geen standaard ‘9 tot 5′-baan is. Ik ken swingtraders (deze nemen een positie voor enkele dagen of langer in) die ’s avonds hun trades voorbereiden en monitoren. Ook heb ik daytraders in mijn groep die overdag of ’s avonds enkele uren traden en de rest van de dag naar eigen inzicht invullen.

Vrijheid is dus een groot voordeel van trading, maar die vrijheid moet wel verdiend worden!

Succesvolle trading methode

In deze intensieve online trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke trading methode die voor een groot deel een bepaalde procedure volgt. Trading moet namelijk zoveel mogelijk reproduceerbaar zijn. Dus geen ‘mitsen en maren’, geen ‘black box’, maar heldere regels voor het in- en uitstappen in de markt.

Deze methode heb ik door jarenlange ervaring steeds verder verfijnd, met als resultaat een stabiele en structurele trading aanpak. De laatste jaren hoefde ik er niets meer aan te veranderen omdat de methode in alle marktomstandigheden betrouwbaar werkt.

Verder laat ik u kennis maken met andere belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle trading aanpak.

Of u na deze trading cursus slaagt als trader hangt uiteraard van u af. Sommige aanbieders van cursussen beloven gouden bergen, maar ik wil u vooral op een eerlijke en transparante wijze mijn trading methode leren.

Ook met de beste methode kan verlies worden gemaakt als de regels niet correct worden nageleefd en de trader niet serieus met zijn vak bezig is.

Of u slaagt als trader hangt dus in grote mate af van uzelf en of u de nodige tijd en moeite wilt investeren. In de driedaagse trading cursus reik ik u alle instrumenten aan die u nodig heeft.

“U bepaalt uw succes als trader…”

– Michael Ahrens

Geschikt voor daytrading en swingtrading

De trading cursus is zowel geschikt voor swingtrading (daarbij wordt de positie enkele dagen tot mogelijk enkele weken aangehouden) als ook voor daytrading.

Veel voorbeelden die ik gebruik komen van daytrading charts omdat ik zelf vooral daytrader ben, maar daarnaast laat ik ook tal van voorbeelden zien voor swing traders. Waar het om gaat is echter dat dit een universeel toepasbare trading methode is, die los staat van de ‘time frame’ waarop wordt gehandeld.

Price Action een belangrijk onderdeel van de trading cursus

Een belangrijk onderdeel van de cursus is Price Action. Price Action analyse is niets anders dan het lezen en interpreteren van de ‘naakte’ chart, dus zonder indicatoren.

Veel traders zijn niet in staat om een chart te lezen. Ik heb het hier niet over allerlei koerspatronen (zoals hoofd-en-schouder of driehoeken etc.), maar over het kunnen ontdekken wie op dit moment controle heeft over de markt: de kopers of de verkopers. Ik leer u een diverse unieke technieken hoe u de chart kunt lezen. Deze technieken staan niet in de standaard boeken over trading.

Uiteraard gaan we verderop in de trading cursus ook met indicatoren werken, zoals de cyclusindicator, maar ik vind het belangrijk dat we een goede basis leggen. Een basis, waar u de rest van uw trading carrière profijt van kunt hebben.

Reproduceerbaar traden staat voorop

De hele trading methode is gefocust op de formule L(ocatie)+K(leur)+R(isico)=T(rade).

De locatie is het ‘waar’ in de chart. Dat kan trendvolgend zijn rond bepaalde voortschrijdende gemiddelden. Een andere mogelijke locatie is een cyclusbodem of -top. Een derde mogelijke locatie is steun en weerstand.

Kleur staat voor price action. Zodra we dus een locatie hebben kijken we naar price action om te bepalen of er voldoende bewijs is geleverd dat wij een long of short trade kunnen aangaan. Daarbij is het echter van groot belang dat we ook een analyse van het R(isico) maken. Hierbij wordt een koersdoel (=winstpotentie) vergeleken met de stop loss (risico) en bepaald of die verhouding goed genoeg is voor een trade. Het gaat er bij een trade dus om dat alle drie elementen van de formule een groen licht krijgen, anders geen trade!

Traden wordt zo gecomprimeerd tot het afwerken van een reeks procedures. Traden is niet langer het maken van keuzes, want dat betekent dat de trader niet exact weet wat hij of zij moet doen. Traden is weten wat te doen, hoe te handelen, op elke chartsituatie.

Op die manier halen we de emotie uit de trade en worden we een reproduceerbare trader. In één zin is dit de daadwerkelijke sleutel tot succes.

‘Follow up’ na de cursus

Het is altijd mogelijk mij per e-mail vragen te stellen en daarnaast kunt u deelnemen aan de trader chat. Dit is een Telegram groep, die exclusief is bestemd voor traders die deze cursus hebben bezocht. In deze chatroom helpen wij elkaar een betere trader te worden door trades te posten en commentaren te geven. Uiteraard hoeft men niet actief mee te doen, passief meelezen is ook prima.

Prijs: De prijs van de intensieve online trading cursus bedraagt €1.995,- incl. BTW. Het is ook mogelijk om aparte modules te kopen. De prijs daarvoor staat op de aparte website van de cursus.

Inhoud cursus: De cursus bestaat uit zeven verschillende modulen (zie inhoud). Elke module bestaat uit een combinatie van video lessen, ondersteunende tekst en een kennisquiz van telkens 20 meerkeuzevragen. De cursus bestaat in totaal uit bijna 50 uur aan videomateriaal, meer dan 270 pagina’s ondersteunende tekst en 140 kennisquiz vragen.

Inhoudsopgave van de online trading cursus:

 1. Module inleiding (rond 3 uur aan video lessen)
  1. Welkom bij de trading cursus
  2. De magische aantrekkingskracht van trading
  3. Is trading iets voor mij?
  4. De grote trading paradox: waarom leidt meer kennis niet automatisch tot meer geld en resultaat?
  5. De wet van de grote getallen
  6. Zuivere en onzuivere trades
  7. Over charting software en koersdata
  8. Wat te traden en hoe
  9. Candlestick uitleg
  10. Overzicht en uitleg van alle modules in de trading cursus
  11. Wat voor resultaten kun je verwachten nadat je deze cursus hebt gevolgd?
  12. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 2. Module markttechniek en marktstructuur (rond 14 uur aan video lessen)
  1. Verplaatsen in andere marktpartijen
  2. Trend en correctie
  3. Handel en handelsstijlen
  4. 123 signalen
  5. Waarderingen toekennen aan charts
  6. Inleiding marktstructuur
  7. Eenvoudige en complexe correcties
  8. Momentum
  9. Bull en bear traps
  10. Trendbepaling met voortschrijdende gemiddelden
  11. Quick indicator
  12. Oefencases markttechniek en marktstructuur
  13. Indicatoren voor download
  14. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 3. Module price action (rond 12 uur aan video lessen)
  1. Inleiding
  2. Price action events elephant bars
  3. Price action events bottoming en topping tailbars
  4. Price action events bull en bear 180
  5. Price action events RBTO en GBTO
  6. Price action events bulish en bearish hybrid bar
  7. Price action events RBI en GBI
  8. Price action events failure new high en failure new low
  9. Price action events inside bar breaks
  10. Price action events fakeys
  11. Price action events 123 omkeerpatroon
  12. Price action concepten: inkleuren bars, het wall concept, correcties en geweld
  13. Price action concepten: grote bars met zijwaartse steun en weerstand
  14. Price action concepten: kritieke bars
  15. Price action trade management uitleg en voorbeelden
  16. Price action multiple time frame trading uitleg en voorbeelden
  17. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 4. Module handel op steun en weerstand (rond 7 uur aan video lessen)
  1. Inleiding
  2. Stappenplan
  3. Voorbeelden
  4. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 5. Module handel op cycli (rond 7 uur aan video lessen)
  1. Inleiding
  2. Voorbeelden
  3. Indicatoren voor download
  4. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 6. Module money management  (rond 90 minuten aan video lessen)
  1. Uitleg van belangrijke risico en money management concepten
  2. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
 7. Module trading psychologie (rond 4 uur aan video lessen)
  1. Inleiding
  2. Emoties en ego in trading
  3. Psychologische test voor traders
  4. Mindfulness om emoties onder controle te krijgen en stabieler te traden
  5. Kennisquiz van 20 meerkeuzevragen
GA NAAR DE TRADING CURSUS EN ONTVANG DE INLEIDENDE MODULE GRATIS!

Enkele reacties van cursisten

Hieronder staan diverse reacties van traders die mijn trading cursus bezochten (met mijn hartelijke dank hiervoor):

“Een heldere en duidelijke cursus, goed gedocumenteerd en bijzonder bruikbaar, zeker als je al de nodige ‘screentime’ ervaring hebt!”

“De cursus, betreffende daytrading, vond ik het geld waard, omdat de wijze van uitleg met leerzame metaforen prettig was. Het studieboek is als naslagwerk 100% geslaagd. Vervolgens kwam een goede uitwerking na de trading cursus met praktijk voorbeelden. Het dagelijkse cyclustrader verslag is nu beter te begrijpen. Last but not least de consistentie en discipline, die Michael in zijn handelen uitstraalt is mij zeer waardevol.”

“Beste Michael, voordat ik jouw cursus volgde, deed ik om eerlijk te zijn maar wat, en dacht dat ik het wel aardig wist. Nu, na het volgen van jouw zeer uitgebreide trading cursus van drie dagen, weet ik waar ik op moet letten, of de trend stijgend of dalend is. Vooral de cyclusmethode is een pracht instrument. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de tips die ik nu nog steeds dagelijks ontvang.”

“Naast een uitstekende uitleg van zijn methode (waarmee Michael consistent winst maakt; daarvan mochten alle cursisten getuige zijn gedurende twee weken na de cursus) geeft Michael veel waardevolle tips over: – charting software en handelsplatformen (waardoor mijn transactiekosten nu ongeveer 30% lager zijn dan voor de trading cursus); – goede boeken en andere informatiebronnen (waardoor je sneller een goede keuze kunt maken tussen duizenden boeken die allemaal ongeveer hetzelfde vertellen); – andere traders en methodes (waaruit je kunt afleiden dat Michael bijna niets zelf heeft verzonnen maar eigenlijk vooral andermans ideeën uitmuntend toepast in de praktijk; Michael zou zelf zeggen: “het gaat er niet om dat je gelijk krijgt, maar dat je geld verdient”).”

“Michael geeft een realistisch beeld op traden: risicobeheersing is belangrijker dan gelijk krijgen over de richting van de markt.”

“De cursus is de omkeer in mijn trade carrière geweest. De structurele aanpak, de rust bij het timen en een strakke SL maken de kans op goede trades groot!”

“Geweldige trading cursus, zou het zo opnieuw doen!”

“Na vele cursussen over traden, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de trading cursus van Michael. Ik kan er kort over zijn, van alle cursussen die ik heb gehad over traden, was dit far away de beste. Alle belangrijke tools worden besproken en op een duidelijke manier uitgelegd. Na de cursus ben je echt in staat zelf te traden. groeten Maikel.”

“De trading cursus vond ik erg goed. Goede structuur, scherpe regels en heel erg goed risicomanagement. Eerlijke docent, die erbij vertelt dat je zelf nog veel moet studeren en herhalen. Belooft geen gouden bergen. Ook de vervolgopleidingen en uitbreidingen kan ik zeer aanbevelen.”

“Michaels totaalaanpak was voor mij echt een eyeopener op verschillende terreinen. Hij heeft het niet alleen over het (waar en wanneer) innemen van posities via zijn methode, maar ook over het sluiten ervan, moneymanagment, enz. Bovendien geeft hij ook aan waarom vele andere methoden vaak niet werken. Zo verlies je verder geen tijd met deze te bestuderen en uit te proberen. Zijn jarenlange praktijkervaring als trader en zijn wil om zijn methode te blijven ontwikkelen is echt wel bijzonder. Heel belangrijk is ook de nazorg die hij geeft. Deze omvat nog andere (praktijk)-cursussen en een netwerk aan ex-cursisten. Onmisbaar!”

Deelnemen aan de trading cursus?

De trading cursus is geheel online en kan dus doorlopend worden gevolgd in je eigen tempo.

Interesse? Ga naar de aparte cursus website voor nog meer informatie en om je aan te melden. De inleidende module is gratis.

GA NAAR DE TRADING CURSUS EN ONTVANG DE INLEIDENDE MODULE GRATIS!

Trading methode

Trading op basis van marktstructuur, price action en cyclus in combinatie met indicatoren voor filtering.

LEES MEER

Over Michael Ahrens

Michael is trader van beroep, heeft ruim 30 jaar ervaring op de beurs en heeft deze trading methode ontwikkeld.

LEES MEER

Vragen?

Heb je een vraag over de trading methode of de trading cursus? Stuur gerust een e-mail naar m.ahrens@live.nl.

NAAR CONTACT