Beste traders,

Hierbij een nieuwe vlog van 17 september. Highlights van deze week:

  • Aandelen: de aandelenmarkten lieten een lagere top zien die exact in de zone viel die afgelopen zondag in de vlog werd genoemd. Dit ging met zeer veel geweld gepaard waardoor ik ervan uitga dat we de k0mende weken een test van de juni lows gaan zien. Voor de hele korte termijn (begin volgende week) ligt een klein herstel voor de hand, gevolgd door een hervatting van de daling.
  • Goud en zilver: goud heeft inderdaad nieuwe lows gemaakt en in de vlog bespreek ik twee scenario’s voor de komende termijn. Zilver is interessant want we zien hier een mogelijk dubbele bodem. Deze zal echter eerst bevestigd moeten worden door een nieuwe opwaartse trend op de korte termijn, omdat we al vaker deze korte, maar krachtige pullbacks hebben gezien.
  • Bitcoin: in de vlog van de vorige bespreek gaf ik aan: “èèn bar is geen bar”. Dat betekent dat de grote bar die mij vorige week nog had verrast eerst een vervolg moet krijgen om afscheid te nemen van het bearish scenario. Dat is niet gebeurd. Integendeel, de opwaartse correctie is inmiddels weer voor 80% ongedaan gemaakt en ik verwacht binnenkort dat de koers onder de 17k daalt. Ik houd er zelfs rekening mee dat Bitcoin mogelijk onder 10k komt en waarom dat zo is, leg ik uit in deze vlog.
  • Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates
  • Informatie over nieuwe online trading cursus: https://tradingcursus.thinkific.com

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Disclaimer

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Meer weten?
Over de trading methode
Overweeg de trading cursus