Beste traders,

Hierbij een nieuwe vlog van 18 mei 2024. Highlights van deze week:

  • Aandelen: De markten persen er nog een hogere high uit maar qua dagcyclus lijkt de kans toch toe te nemen dat we even een korte correctie ondergaan tot rond de EMA20. Ik wacht dus voor nieuwe longposities op de bodem van de dagcyclus.
  • Bund en Olie: Voor de Bund ben ik bearish met koersdoel 128. Echter, als de koers boven 132 uitbreekt, verandert het beeld en mogen we uitgaan van een langere stijging van de koers. Deze week deed de koers een poging en die mislukte, hetgeen het bearish beeld vooralsnog bevestigt. Olie ga ik ervan uit dat de daling nog even iets doorzet tot de zone $74-76. Ik de vlog bespreek ik hoe we op dagbasis kunnen zien of de weekcyclusbodem mogelijk nu gezet is.
  • Goud: De beperkte longpositie in Goud doet het goed. Ik bespreek ook even zilver omdat dit een zeer interessante chart is.
  • Bitcoin: Op de kortere termijn is het beeld echt verbeterd en het lijkt erop dat de koers de komende weken richting 80k en hoger kan.
  • Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates
  • Informatie over nieuwe online trading cursus: https://leernutraden.nl

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Disclaimer

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.