Beste traders,

Hierbij een nieuwe vlog van 26 mei 2024. Highlights van deze week:

  • Aandelen: De Dow en de Dax hebben een keurige correctie laten zien die hoort bij het einde van de dagcyclus. Nasdaq en SP500 laten daarin een iets ander beeld zien en in de vlog bespreek ik dat.
  • Bund en Olie: Voor de Bund ben ik bearish met koersdoel 128. Echter, als de koers boven 132 uitbreekt, verandert het beeld en mogen we uitgaan van een langere stijging van de koers. Deze week deed de koers een poging en die mislukte, hetgeen het bearish beeld vooralsnog bevestigt. Olie ga ik ervan uit dat de daling nog even iets doorzet tot de zone $74-76. Ik de vlog bespreek ik hoe we op dagbasis kunnen zien of de weekcyclusbodem mogelijk nu gezet is.
  • Goud: Goud lijkt na het testen van de vorige high in de weekchart nu een top te zetten van de weekcyclus met mogelijk dus een correctie die meerdere weken kan duren.
  • Bitcoin: Het hoofdscenario gaat uit van een stijging van de koers in de komende weken tot (ver) boven 80k. In de vlog bespreek ik ook het alternatieve scenario en hoe je dat kunt zien.
  • Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates
  • Informatie over nieuwe online trading cursus: https://leernutraden.nl

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Disclaimer

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.