Beste traders,

Hierbij een nieuwe vlog van 4 december. Highlights van deze week:

  • Aandelen: de short positie in de dow en nasdaq werd na een aanvankelijke goede start op woensdag uitgestopt. Er ontstaat nu de vraag of dit een nieuwe dagcyclusbodem is en het antwoord daarop is waarschijnlijk ja. Echter, het risico neerwaarts is m.i. nog steeds aanwezig (in de vlog lever ik daarvoor diverse verklaringen) en daarom wil ik op dit moment geen nieuwe long posities innemen.
  • Goud en zilver: in de vlog leg ik uit wat er deze week ‘fout’ liep met de omzetting van het scenario van een nog iets meer doorzettende correctie.
  • Bitcoin: op de korte termijn stapelen zich wat meer positieve factoren op die ik in de vlog toelicht. Dit betekent echter nog niet dat het langere beeld nu anders is dus enige terughoudendheid is van mijn kant aan de orde.
  • Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates
  • Informatie over nieuwe online trading cursus: https://tradingcursus.thinkific.com

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Disclaimer

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Meer weten?
Over de trading methode
Overweeg de trading cursus