Goede morgen traders,

Na de fors hogere opening op de eerste beursdag van het jaar is de lucht er al weer helemaal uit. Weinig beweging, men kijkt elkaar een beetje aan en denkt: jij eerst, ik doe niks. Het leidt tot een trading range waar we alleen op de hele korte termijn iets mee kunnen. Maar zelfs daytraders moeten heel geduldig wachten tot die ene of twee kansen op een dag. Het is even niet anders, er komen ook weer andere tijden aan.

Dax future 240 minutenchart

In de 240 minutenchart van de Dax future zien we de trading range duidelijk. De steun is al diverse keren getest en lijkt nu versterkt onder druk te komen. Ik ga ervan uit dat een breuk van de steun rond 7700 tot meer verkooporders zal leiden omdat daar diverse partijen toch wel hun stoporders zullen hebben liggen. Het gevolg is dat de Dax dan snel door het ijs kan zakken tot rond 7600. Opletten dus op een breuk van die steun. Boven 7800 staan alle seinen weer op groen en kunnen we ons opmaken voor 8000 en hoger. Zo liggen de kaarten er nu bij en zolang we niet uitbreken zou ik zeggen, concentreer je op daytrading of doe even niets.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund lijkt het er sterk op dat we eergisteren rond de steun op 142 de dagcyclusbodem gezien hebben. Het vorige week vermeldde scenario van een kort herstel gevolgd door een lagere low was correct en traders konden daar diverse malen mooi op inspelen met een short trade. Mogelijk zit er in de komende dagen nog een verder herstel tot rond 143.50 of 144 in en daar zal ik dan weer kijken of er een draai in de markt plaatsvindt naar short. Tot die tijd volg ik enkel de korte trends in de uur en kwartierchart vanaf de longkant. Deze trend is immers al opwaarts, de langere nog neerwaarts.

Goud future dagchart

Tot slot nog even de dagchart van Goud. Ik gaf vorige week al aan dat we moesten opletten dat we niet al een weekcyclusbodem gezien hadden. Boven $1700 zou deze cyclusbodem bevestigd worden. De druk naar boven lijkt sterker te worden. Even kijken wat hier gebeurt en als we zien dat een of twee zwakkere dagen snel worden opgevangen (middels de opwaartse MA banden in de kortere time frames), dan kunnen we Goud vanaf de longkant benaderen. Voor nu houd ik nog even mijn centen in mijn eigen zak, even aankijken.

22-24 maart driedaagse trading cursus, snel aanmelden!

Het duurt nog heel even, maar voor degenen onder jullie die serieus met trading bezig zijn of van plan zijn hun trading activiteiten naar een hoger niveau te brengen, noteer alvast 22-24 maart 2013 in de agenda. Ik geef dan namelijk weer mijn intensieve driedaagse trading cursus, waarin ik mijn trading methode van A tot Z uitleg. Geen black box, open en eerlijk, erop gericht om succesvol te traden.

We beginnen op vrijdagochtend 09.00 uur en eindigen de dag rond 17.00 uur, net als op zaterdag en zondag  De cursus zal worden gehouden in Hotel van der Valk Vianen, direct langs de A2. Ik heb daar al eerder deze cursus gehouden. De verzorging is top, zodat we ons geheel kunnen concentreren op het programma. De overnachting is niet bij de cursus inbegrepen, maar in het hotel kunnen jullie indien gewenst tegen een zeer redelijke prijs overnachten. Ik verwijs jullie voor het exacte programma naar mijn website, waar ook diverse reacties staan van eerdere cursisten:

https://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

De prijs van deze driedaagse cursus bedraagt €1595. Hierin inbegrepen is naast de cursus een uitgebreid cursusboek, lunch, koffie, thee, fris e.d. alsmede gedurende twee weken na de cursus een dagelijks verslag van alle trades die ik gedurende die dag heb gedaan. Uiteraard sta ik altijd open voor vragen die na de cursus opkomen.

Aangezien het een intensieve en interactieve cursus is, wil ik de groepsgrootte beperkt houden tot maximaal 15 cursisten. Vol is dus vol.

Mochten jullie interesse hebben of vragen omtrent de cursus, neem dan contact met mij op door een e-mail te sturen naar: m.ahrens@live.nl


Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2675, tweede steun 2660, eerste weerstand 2705, tweede weerstand 2715;

Dax future: eerste steun 7690, tweede steun 7600, eerste weerstand 7760, tweede weerstand 7800;

Bund future: eerste steun 142.00, tweede steun 141.00, eerste weerstand 143.40 tweede weerstand 144.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).