Goede morgen traders,

Volgende week geen blog wegens vakantie, dus vandaag nog even een kort rondje langs Dax, Bund, Goud en Crude Oil.

Laten we meteen beginnen met de dagchart van de Dax future.

Dax future dagchart

Afgelopen dinsdag gaf ik aan dat de dagcyclusbodem dichtbij is en deze boven 7550 bevestigd wordt. We braken daar doorheen en staan thans 250 punten hoger. Ik zit thans niet short, hoewel de trend op dagbasis nog dalend is. Op intraday basis echter zijn er nog geen signalen, wellicht vandaag. Van belang is overigens te onderkennen dat deze wilde bewegingen op en neer bij topvorming op de langere termijn horen. Vanuit de vierjaarscyclus zie ik de beurzen dit jaar nog fors corrigeren, maar met shorts moeten we even rustig aan doen totdat we goede signalen krijgen.

Bund 420 minutenchart

In de Bund is de opwaartse trend nog volledig intact ondanks dat de koers al ruim twee weken zijwaarts beweegt. De MA banden lopen echter opwaarts, dus feitelijk zien we vooralsnog een correctie in tijd in plaats van in tijd. Boven 146, 50 breekt de koers opnieuw uit en zou de Bund richting 148 en hoger kunnen koersen. Pas onder 145,50 zien we een duidelijke verzwakking van het koersbeeld. Vanwege de horizontale koersbandbreedte handel ik de Bund nu met name vanuit intraday setups en minder vanuit swing trading setups, maar de te kiezen kant is nog steeds de longkant totdat het tegendeel wordt bewezen.

Crude Oil future dagchart

Wilde bewegingen in Crude Oil. Dat is prima voor daytraders, want op dagbasis zien we regelmatig erg mooie setups. Minder interessant vanuit de swing trading gedachte. De trend is neerwaarts, maar de opwaartse beweging is nu fors opwaarts. Dus een hoog risico en dat is niets voor mij. Mogelijk dat we rond dit koersniveau even wat afkoeling krijgen, de indicatoren staan op topniveaus. Ik waag mij even niet aan langere trades, wil eerst zien of de koers niet een hogere bodem neerzet. Vanuit intraday optiek valt er genoeg te doen, stilzitten hoeft dus niet. Voor een long swing trade moeten we in elk geval wachten totdat de koers een hogere bodem vormt, wellicht dat een niveau rond $90 interessant is (hoewel de trend dan nog steeds dalend is, maar als we dit timen middels intraday charts, dan valt het risico mee).

 

Goud future maandchart

Tenslotte Goud op maandbasis. Ik wil na de forse daling even zien hoe de langere chart ervoor staat. We zien dat de opwaartse MA banden intact zijn. Echter, als ik goed tel dan noteert de huidige maandcyclus de elfde maand. Met andere woorden, tijd voor de mid cycle low. Dus even een opleving van enkele weken tot wellicht $1600 en daarna nieuwe lows tot $1200 of lager. Dat zou mijn scenario zijn, omdat de lopende cyclus niet af is en we wel al onder het startniveau ervan gedaald zijn. Wordt dus nog interessant in de zomer en het najaar.

3-daagse trading cursus

In maart jl. gaf ik de 3-daagse trading cursus, zie wederom goed bezocht werd. Via Tradersclub (www.Tradersclub.nl) wordt deze cursus georganiseerd, uiteraard geef ik hem zelf. Aangezien ik pas in het late najaar nog een nieuwe cursus wil geven wellicht een goede gelegenheid om nu in te schrijven als u nu nog de kneepjes van het trading vak wilt leren. Op mijn site https://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/ kunt u het programma nalezen. Aanmelden dus via Tradersclub.nl, maar een mail sturen naar mij kan ook, dan stuur ik het wel door.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2495, tweede steun 2475, eerste weerstand 2685, tweede weerstand 2700;

Dax future: eerste steun 7590, tweede steun 7440, eerste weerstand 7900, tweede weerstand 8100;

Bund future: eerste steun 145, tweede steun 144, eerste weerstand 146.50 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).