Trading update 21 september 2018

Door | 2018-09-21T08:38:51+00:00 21 september 2018|Categorieën: Trading Updates|Nog geen reacties

Goede morgen traders,

Vandaag een korte bijdrage vanwege verplichtingen elders.

De huidige dagcyclus vertoont inmiddels duidelijk tekenen van kracht en heeft daarbij ook met gemak het 50% niveau van de voorgaande daling gebroken. De kans op een nieuwe low, dus onder 11800 lijkt daarmee voorlopig te slinken. Natuurlijk is de trend nog dalend en qua positie in deze trend (tegen de lange dalende MA banden aan) is dit een zeer interessante plaats voor een short positie, mits we hier ook inderdaad een trigger krijgen. Deze trigger bestaat uit een duidelijke omkeerbar. Zonder trigger, geen trade.

Het zal interessant worden waar vervolgens de mid cycle low van deze dagcyclus gezet wordt. Als we een milde correctie doormaken dan is het hoofdscenario dat de koers daarna nog een keer een hogere high kan neerzetten (hoger dan de top van de eerste helft van de cyclus) en mogelijk zelfs de 12600 kan testen.

Dax future weekchart

Zoals ik ook in de vlog van afgelopen woensdag aangaf (https://www.cyclustrader.nl/trading-vlog-marktanalyse-19-september-2018/) is het niet uitgesloten dat we recent de weekcyclusbodem gezien hebben. In eerste instantie had ik die geplaatst rond eind juni, maar dat is vrij kort en qua telling komt het beter uit als deze net is gezet. Als truc hiervoor hanteren we de lange Double Stochastic: als deze boven 40 stijgt weten we ‘zeker’ dat er een cyclusbodem gezet is. In de chart is goed te zien dat deze na de bodem rond eind juni niet boven die grenswaarde steeg, vandaar mijn twijfel.

Mocht de weekbodem er inderdaad staan, dan mogen we van een bullish dagcyclus uitgaan, met een test van de 12600 en daarna mogelijk hoger. Wat we dus dan willen zien is een milde correctie in de dagcyclus tot de mid cycle low en dan een snelle hervatting van de opwaartse beweging.

Bund future dagchart

De Bund gedroeg zich deze keer netjes volgens het hoofdscenario en daalde tot het eerste koersdoel rond 158.50. Daar is mijns inziens nu de dagcyclusbodem gezet met een bottoming tailbar (ook wel bullish pinbar genoemd). Bevestiging van de bodem zien we als de high van gisteren rond 159 wordt gebroken. Het eerste koersdoel van het herstel zal dan rond 159.60 liggen.

Bund future weekchart

In de weekchart ontstaat nu een interessante situatie. De indicatoren geven in potentie een koopzone aan, alleen is de telling van de lopende cyclus wat kort: 14 weken. Normaal bedraagt de bandbreedte tussen 15 en 25 weken  met een gemiddelde van rond 20. Kijk even als voorbeeld terug begin 2018. Ook hier leek er even een bodem aan te komen, maar kreeg de cyclus nog een lelijk staartje van vier weken. Ergo, we zullen de lopende dagcyclus moeten analyseren op kracht: als deze bullish is, dan nemen de kansen op een weekcyclusbodem toe. Een bearish dagcyclus doet daarentegen vermoeden dat we nog een start krijgen en de koers uiteindelijk toch het koersdoel rond 157 en mogelijk lager zal opzoeken. Eerste aanwijzingen kunnen we dus volgende week verwachten.

Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future (december contract): eerste steun 11850, tweede steun 11700, eerste weerstand 12430, tweede weerstand 12600;

Bund future (december contract): eerste steun 158.50, tweede steun 157.00, eerste weerstand 159.60, tweede weerstand 160.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Informatie over de trading cursus kunt u hier vinden: https://www.cyclustrader.nl/trading-cursus-daytrader-swingtrader/

Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Meer weten?

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.

Reageer op dit bericht