Trading vlog marktanalyse 1 november 2018

Door | 2018-11-01T16:31:41+00:00 1 november 2018|Categorieën: Trading Updates|Nog geen reacties

Beste traders,

Hierbij een nieuwe vlog van 1 november. Highlights van deze week:

  • Het herstel van de Dax en Dow van de afgelopen twee dagen doet vermoeden dat de huidige stijging vanaf de lows impulsief is en we dus de weekcyclusbodem gezien hebben. Als dat waar is, dan ligt een herstel van enkele weken op de loer, waarschijnlijk gevolgd door een nieuwe daling tot lagere lows, omdat de maandchart in de US duidelijk topvorming laat zien. Op de korte termijn van de komende twee dagen willen we dus een correctieve daling van de koers zien. Met andere woorden, geen krachtige daling, maar een ‘geordende’ daling tot maximaal rond 50% van de voorgaande impulsbeweging. In de vlog geef ik de niveaus weer.
  • De Bund future bevindt zich nog steeds in de laatste fase van de huidige dagcyclus. Deze cyclus is bullish (late top) en naar verwachting zal de bodem ervan in potentie een swing long trade kunnen opleveren. Op basis van de kortere cycli zou je een bodem binnen een dag of twee mogen verwachten, tenzij de koers nu duidelijk boven 160.30 sluit.

Volg Cyclustrader via YouTube, Twitter en e-mail updates

Cyclustrader is ook op YouTube en Twitter te volgen. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is om een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, schrijf je in op mijn e-mail newsletter. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Disclaimer

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Meer weten?

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.

Reageer op dit bericht