Trading dag update 11 mei 2017

Door | 2017-05-11T10:12:32+00:00 11 mei 2017|Categorieën: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Trading dag update 11 mei 2017

Goede morgen traders,

De Dax heeft de relatieve achterstand ten opzichte van de Dow de afgelopen weken aardig goedgemaakt. De ‘all time high’ is ook al gesneuveld. Hoogste tijd dus om weer eens naar de charts te kijken.

Dax future weekchart

We beginnen met de weekchart. De weekbodem van de vorige cyclus lijkt gezet. Opvallend hierbij is natuurlijk dat de correctie uitermate mild was. Dat past in de sterke opwaartse trend, maar maakt het voor swingtraders niet altijd even makkelijk. De indicatoren geven dan immers niet altijd de meest optimale waarden aan, zodat je als trader heel wat meer kennis en kunde moet aanwenden om een goede entry te krijgen.

Een mogelijke pullback tot de zone van de gemarkeerde rechthoek zou interessante aankoopkansen bieden, mits nog geen longpositie. Koersdoelen zijn lastig te bepalen omdat we in ‘uncharted territory’ zitten. Je moet dan gebruik maken van projecties (op basis van Fibonacci), maar de vraag is natuurlijk, wat heb je er echt aan? Als het goed is, zal Price Action op het juiste moment het signaal geven wanneer een top er staat. Op dit moment lijkt dit dus niet te zijn en moeten we vasthouden aan het ‘buying the dips’ scenario.

Dax future dagchart

We noteren in de huidige dagcyclus dag 14. Daarmee is de cyclus in de bearish fase terecht gekomen, hoewel het woord ‘bearish’ altijd in het licht van de trend moet worden bezien. Wel is het zo dat op het huidige niveau nieuwe longs duidelijk minder kansrijk zijn dan aan het begin van de cyclus, zodat het raadzaam is de volgende cyclusbodem af te wachten. Als we ‘pech’ hebben, dan verloopt deze correctie weer uitermate mild, waardoor we op een uitbraak moeten kopen. Met wat meer geluk krijgen we een test van de 12600 (onderkant forse opwaartse bar). Gezien de stand van de koers ten opzichte van de MA banden opteer ik voor een wat meer voorzichtigere houding op de zeer korte termijn van enkele dagen.

Bund future dagchart

In de Bund zien we dat op 26 april jl. de cyclusbodem op dagbasis werd gezet. Twee dagen later werd alweer de top gezet en met de daling onder de cyclusbodem werd deze top dan ook bevestigd. Het normale pad is dat we na de mid cycle low een korte opleving zien (tot de MA200) en dat de koers daarna opnieuw wegzakt. We hebben immers met een bearish cyclus te maken. Het koersdoel ligt dan rond de vorige bodem op 158.90. Pas boven 162 komt dit scenario te vervallen.

Bund future weekchart

In de weekchart zien we dat de bovenkant van de trading range is getest en dat dit niveau overduidelijk door marktpartijen werd benut om longposities af te bouwen. Het ligt dan voor de hand dat de markt de onderkant van deze neutrale bandbreedte zal opzoeken. Gezien het bearish karakter van de huidige dagcyclus is dat de nu meest logisch weg. Langdurige swingposities zijn niet aan de orde, het ontbreekt immers aan een duidelijke trend.

Volgende week ben ik in Spanje met mijn traders (live trading week), dus dan geen bijdrage.

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12600, tweede steun 12400, eerste weerstand 12840, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 159.60, tweede steun 158.90, eerste weerstand 161.20, tweede weerstand 162.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853