Trading dag update 2 maart 2018

Door | 2018-03-02T10:16:16+00:00 2 maart 2018|Categorieën: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Trading dag update 2 maart 2018

Goede morgen traders,

Het geeft een goed gevoel als de scenario’s netjes uitkomen en de trades met toenemende volatiliteit de goede kant op lopen. De Dax bekend volledig kleur en ook de US markets verliezen over de afgelopen drie dagen weer aardig wat glans.

Dax future dagchart

Ik gaf ik de vlog en de blog aan dat de Dax zeer waarschijnlijk afstevent op nieuwe lows. Dat proces is nu gaande. In de dagchart zien we een forse dalingsgolf (impuls) en een correctief herstel (een zogenaamde bearish flag). Dit soort patronen worden meestal aan de onderkant afgerond, lees er volgen nieuwe lows. De vraag is nu alleen of het voorlopig even blijft bij een test van het niveau rond 11850-900 of dat ook deze steun snel sneuvelt en de Dax in een vrije val terecht komt. Ik houd het vooralsnog erop dat de koers ergens rond de lows van 9 februari jl. stabiliseert en daar aan een nieuwe dagcyclus begint. Deze cyclus is dan weer relatief zwak van karakter, dus een top tussen de derde en achtste bar, die dan wordt gevolgd door een nieuwe dalende impuls tot duidelijk onder 11800. Dat is zo’n beetje het scenario voor de komende weken.

Dax future weekchart

In de weekchart zijn de diverse referentieniveaus gemarkeerd. Gezien het belang van de steun rond 11850 ligt het wel voor de hand dat daar nog een opleving zal plaatsvinden die dan het karakter van een ‘dead cat bounce’ heeft. De pijl markeert het verwachte koerspatroon voor de komende weken (hoofdrichting). We zouden zelfs kunnen stellen dat elke mogelijke herstelpoging tot maximaal 12850 weer op voldoende aanbod zal stuiten voor nieuwe dalingen. De koers moet echt boven 12850 uitbreken wil het koersbeeld op weekbasis weer enigszins positief gaan worden en dat zie ik vooralsnog dus niet gebeuren.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund komen we nu ook in een interessante situatie terecht. De Bund is aardig herstel, conform de bullish beginfase van de nieuwe weekcyclus is deze dagcyclus bullish (late top). De koers komt nu echter in een zware weerstandzone terecht. Er zijn hier feitelijk twee zones. De eerste, grijze zone, volgt uit de koersbodems van eind september en medio januari. Dit was steun en wordt nu weerstand. De rode zone ligt daar vlak boven en volgt uit de kleine trading range tussen medio en eind januari. Kortom, de trend is neerwaarts en er liggen twee zware zones vlak boven de koers. Ik ga er daarom van uit dat deze dagcyclus tussen 160 en maximaal 161 zal toppen en dat we dan tot minimaal 159-158,50 zullen corrigeren. Daar kan dan een hogere bodem gezet worden, want de weekcyclus zit nog in de beginfase, maar uiteindelijk verwacht ik ook in de Bund een grote correctie tot in de lage 150 in de komende drie maanden.

Nieuwe driedaagse trading cursus op 13, 14 en 15 april 2018

Ik heb weer een datum gepland voor een nieuwe driedaagse trading cursus, waarin alle facetten uitleg van mijn trading methode. Voor meer informatie, kijk op mijn site: https://www.cyclustrader.nl/2017/09/cyclustrading-seminars/

Ik heb ook een korte YouTube vlog gemaakt over de cursus, zie hier: https://youtu.be/OzY-Pt6HNKk

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 11900, tweede steun 11450, eerste weerstand 12580, tweede weerstand 12850;

Bund future (mrt future): eerste steun 159.00, tweede steun 157.50, eerste weerstand 160.00, tweede weerstand 161.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853