Trading dag update 15 september 2017

Door | 2017-09-15T10:43:42+00:00 15 september 2017|Categorieën: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Trading dag update 15 september 2017

Goede morgen traders,

We bevinden ons nog in de historisch ‘gevaarlijke’ maanden augustus en september. Volgens de statistieken mogen we na het midden van oktober weer gemiddeld rekenen op maanden met bovengemiddelde rendementen. Echt gevaarlijk kunnen we dit beurssentiment nog niet noemen, want echte correcties (behalve in de Dax) zijn tot nu toe uitgebleven.

Dax future dagchart

De Dax heeft erg weinig moeite gehad met de weerstand rond 12300. De verklaring (vanuit de cyclustheorie) is dat we in de eerste en dus meest bullish fase van de nieuwe weekcyclus zitten. Dit betekent dat de Dax in de komende weken nog wel verder opwaarts potentieel heeft, alhoewel we natuurlijk daar niet blind op mogen varen. De markt bepaalt en dus volgen we de signalen die de markt ons geeft. Onze eigen mening als trader is daarbij niet van belang, omdat die ons meestal in de weg staat (die mening wordt vooral bepaald door het ego).

Gezien de fase in de huidige dagcyclus (13e bar) alsmede de zeer forse stijging (hetgeen zich in de Double Stochastics vertaalt door een waarde rond 100) is mijn scenario voor de komende dagen eerder gericht op een verdere consolidatie of (lichte) correctie van de koers. Wel valt op dat de laatste drie dagbars erg klein zijn. We weten dat kleine bars voorafgaan aan grote bars (volatiliteit kent ook een cyclus). Ik verwacht dus eerdaags weer een flinke trenddag en bij een uitbraak boven de high van de afgelopen kleine bars volg ik de markt.

Bund future dagchart

In de vorige blog schreef ik dat een daling onder tweederde van de solide groene bar van 7 september jl. een duidelijk teken van zwakte zou zijn met als gevolg een waarschijnlijke daling tot de lange MA banden. Dat is inmiddels gebeurd. Rond dit niveau ligt enige steun, zodat we even alert moeten zijn of hier een omkeersignaal ontstaat op dagbasis. Bij een slot boven 162,10 ga ik ervan uit dat we een nieuwe poging krijgen van de koers om de weerstand te testen in de zone 163,10-60.

Goud dagchart

We kijken nog even naar de chart van Goud, nadat dit edelmetaal recent is uitgebroken. Deze uitbraak gebeurde conform het boekje, namelijk uitbraak, pullback van twee dagen en nieuwe opwaartse impuls. Inmiddels hebben we de top van de lopende dagcyclus gezien en is het de vraag of we gisteren reeds de dagcyclusbodem gezet hebben of dat we een zogenaamde ‘complexe’ correctie zien. Een complexe correctie (ook wel ABCD correctie genoemd) bestaat uit tweede lagere bodems binnen de bestaande opwaartse trend (echter zonder dus de hoofdtrend in gevaar te brengen). In dat geval is een iets lagere koers mogelijk, gevolgd door een nieuwe opwaartse impuls. In beide gevallen is het hoofdscenario opwaarts. Pas wanneer de koers echt onder $1300 zou dalen vervalt het opwaartse scenario.

3-daagse intensieve trading cursus gepland voor 10, 11 en 12 november 2017

Traders, als jullie serieus een grote stap in de goede richting willen zetten, meld je dan nu aan voor de 3-daagse trading cursus die ik gepland heb voor 10, 11 en 12 november 2017. Tijdens deze drie intensieve dagen leg ik jullie mijn trading methodiek uit. Geen black box, maar objectieve regels en een duidelijke structuur waarop dit concept gebaseerd is. Ik heb in de afgelopen jaren ruim 135 traders getraind en mag gerust stellen dat dit voor velen de ommekeer is geweest naar een consistentere wijze van traden. De ‘heilige graal’ bestaat: die ligt in de trader zelf. De methode leer je van mij.

Alle informatie over deze cursus vinden jullie middels deze link: https://www.cyclustrader.nl/2017/09/cyclustrading-seminars/

Ik heb op YouTube ook een informatievlog gemaakt, dit is de link:

Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar: m.ahrens@live.nl

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12300, tweede steun 12040, eerste weerstand 12650, tweede weerstand 12900;

Bund future (sept future): eerste steun 161.35, tweede steun 160.50, eerste weerstand 162.25, tweede weerstand 163.15;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853