Trading dag update 9 juni 2017

Door | 2017-06-09T10:29:45+00:00 9 juni 2017|Categorieën: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Trading dag update 9 juni 2017

Goede morgen traders,

Het koersbeeld op de markten wordt nog steeds bepaald door een aanhoudend lage volatiliteit. Bewegingen zetten niet door. Dit betekent dat met name swingtraders korter op de bal moeten spelen met kleinere koersdoelen. Trendvolgende strategieën hebben het nu zwaar.

Dax future dagchart

In de Dax vind ik het lastig om een goede cyclus te zien, omdat de Double Stochastic tussen medio en eind mei aanhoudend laag bleef staan. Dit komt omdat de koers de facto geen momentum heeft, maar daardoor is het dus niet mogelijk om goed te zien waar de cyclusbodem ligt.

Wat zien we dan wel? De weerstand rond 12840-70 is vooralsnog een sterke zone en de steun rond 12550 heeft de markt ook al diverse keren weten te behoeden voor een verdere daling. We zitten dus in een trading range gevangen en dat vereist een andere stijl van trading: kort op de bal spelen, trendvolgend hooguit op de kortere intraday charts. Swing traders zijn enkel interessant op de grenzen van de trading range of na een geslaagde uitbraak. Kortom: niet echt interessant behalve voor daytraders.

Bund future 2-daagse chart

In de Bund future heb ik deze keer de 2-daagse chart afgebeeld. We zien hier uiteraard ook de cyclische bewegingen terug. De huidige cyclus telt de 11e bar. Met andere woorden, het ligt sterk voor de hand dat we op de korte termijn een top zien voor de daling tot de mid cycle low. De top van de vorige cyclus lag op de 11e bar, de cyclustop daarvoor eveneens en de cyclustop daarvoor op de 8ste bar. Het zoeken is nu dus op een Price Action signaal dat de top aangeeft, maar tot op heden heeft de Bund dat signaal nog niet gegeven. We zien de laatste dagen wel dat het niveau rond 165-165,20 telkens de top markeert van de dag, dus er is wel sprake van een afname van het stijgende momentum.

Crude oil futures 2-daagse chart

In de 2-daagse chart van de Crude oil futures zien we dat de koers een cruciale steunzone nadert. Twee keer eerder was dit het geval en beide keren veerde de koers flink op, waardoor het belang van deze zone is toegenomen. Als we nu naar de lopende cyclus kijken, dan tellen we de twaalfde bar. Met andere woorden, de vermoedelijke top in deze cyclus is al vroeg gezet (=left translation) en qua cyclus is het heel goed mogelijk dat deze steun, wellicht na een tijdelijke opvering, alsnog gaat breken. In dat geval ligt het voor de hand dat de koers het volgende referentieniveau rond $40 zal testen.

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12640, tweede steun 12550, eerste weerstand 12870, tweede weerstand -;

Bund future (sept future): eerste steun 164.00, tweede steun 162.50, eerste weerstand 165.20, tweede weerstand 166.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853