Trading dag update 26 mei 2017

Door | 2017-05-26T10:44:55+00:00 26 mei 2017|Categorieën: Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Trading dag update 26 mei 2017

Goede morgen traders,

Geen bijster hoge volatiliteit, nog steeds niet. De markten kabbelen voort en traders moeten geduldig op momenten wachten om in te stappen. Dat geldt ook voor daytraders. Op sommige dagen zijn er aardig wat kansen, op andere tel je er amper één of twee.

Dax future dagchart

Terwijl de Dow de afgelopen dagen weer aardig is gestegen vanaf de low van de vorige dagcyclusbodem, laat de Dax een nogal zwak beeld zien. In de vlog (woensdag) gaf ik al aan dat de koers boven 12700 moet uitstijgen voor een meer bullish plaatje. Het lijkt er sterk op dat de Dax eerst 12500 en mogelijk 12400 wil testen. Vooralsnog is dat allemaal niet erg zorgwekkend. De laatste impuls in deze opwaartse trend was nogal krachtig en wat we nu feitelijk zien is de bekende ‘reversion to the mean’.

Bund future dagchart

De Bund laat een gemengd beeld zien. Per saldo zijn er wel swings die hogere bodems en toppen laten zien, maar als de we koers vergelijken met een jaar geleden, dan zijn we niets opgeschoten. . Jou kunnen zeggen, de rente stabiliseert op een laag niveau.

We tellen de elfde dag van de lopen dagcyclus. Tot op heden blijkt deze cyclus niet bijzonder bullish te zijn. Vermoedelijk hebben we eergisteren reeds de mid cycle low gezien. Het hele koersbeeld verbetert pas oven 162, maar ik betwijfel of dat niveau serieus gebroken zal worden. Eerder ga ik ervan uit dat een eventuele test van die high tot een ‘failed break’ zal leiden.

Crude oil futures dagchart

In de dagchart van de Crude oil futures zien we op dag 13 van de dagcyclus een ‘fakey’ patroon dat de top van de cyclus inleidde. Dit patroon bestaat uit een outside bar, een of meerdere inside bars en een break van de high van de outside bar. Deze break wordt echter snel ongedaan gemaakt (vaak in dezelfde bar) en het short signaal komt dan onder de low van de inside bar of de low van de outside bar.

Het eerste niveau van enige referentie ligt thans op $48. Als de koers daar weet te stabiliseren, dan is een nieuwe opwaartse impuls goed mogelijk. Dit moet dan echter wel snel gebeuren omdat de bar van gisteren zeer overtuigend negatief was en normaal gesproken zie je dan nog enig vervolg. Voor short swing trades lijkt het mij thans wat te laat omdat de verhouding van het risico (stop loss boven $52) ten opzichte van het mogelijke koersdoel ($48) absoluut niet goed is. Deze zogenaamde ‘RR’ is een belangrijk concept bij het traden en dient als een filter gebruikt te worden bij het aangaan van toekomstige trades. Je kunt hierdoor zeker een keer een, achteraf gezien, winstgevende trade missen, maar op de langere termijn levert een dergelijke filter een solide basis op voor consistente resultaten.

Goud weekchart

We kijken tenslotte nog even naar de weekchart van het goud. Inmiddels is de weekcyclusbodem gezet en zitten we nog in de beginfase van de nieuwe cyclus. Een eerste koersdoel van $1300 ligt voor de hand, daarboven $1370. Per saldo ziet het weekplaatje wel bullish uit. De voorgaande cyclus was bullish en liet na een late top slechts een relatief bescheiden correctie zien, zowel qua tijd als qua prijs. Derhalve ligt het voor de hand dat we binnen enkele weken de top van deze vorige cyclus minimaal gaan testen.

Reacties op blog

Ik heb de reacties op de blog uitgeschakeld omdat ik dagelijks enkele tientallen keren spam ontvang. Reacties met vragen of opmerkingen kunnen direct naar mijn e-mail adres worden gestuurd: m.ahrens@live.nl

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Markttechnische steun en weerstanden

Dax future: eerste steun 12500, tweede steun 12400, eerste weerstand 12700, tweede weerstand 12850;

Bund future: eerste steun 160.60, tweede steun 160.00, eerste weerstand 161.60, tweede weerstand 162.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl). Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

Over de auteur

Michael Ahrens - Trader van beroep. Daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy. Ik heb ruim 20 jaar ervaring op de beurs, zowel als vermogensbeheerder voor bedrijven als trader voor persoonlijke doelen. Door de jaren heen heb ik een trading methode ontwikkeld op basis van cycli, price action en trendanalyse.
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853